Tips voor een goedkope autovakantie

Droom jij ervan om een mooie reis te winnen? Deze wens zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden wanneer je meedoet aan een prijsvraag waarmee je een reis kunt winnen. Niet getreurd als je achter het net vist. Met deze tips ga jij goedkoop op autovakantie en beleef je een heerlijke tijd.

Kies de goedkoopste route

Het kan flink schelen in de kosten als je voor vertrek de tijd neemt om de goedkoopste route uit te stippelen naar je bestemming. Zo kan het bijvoorbeeld slim zijn om Oostenrijk en Zwitserland te vermijden als je op doorreis bent, aangezien een autovignet hier verplicht is. In Frankrijk en Spanje kunnen de kosten oplopen door dure tolwegen. Kies voor regionale wegen om te besparen op deze kosten. Door slim te plannen zijn er zeker doorgaande hoofdwegen te vinden waar het niet al te druk is. Zo zie je ook nog eens wat van de omgeving.

Check je autoverzekering

Als automobilist is de autoverzekering een grote kostenpost waar je maandelijks mee te maken hebt. Het kan geen kwaad om voordat je op autovakantie gaat eens goed naar deze verzekering te kijken. Autoverzekeringen vergelijken maakt inzichtelijk of je ergens anders wellicht een goedkopere verzekering af kunt sluiten. Veel autoverzekeringen zijn direct opzegbaar, waardoor het overstappen een fluitje van een cent is. Kijk hierbij goed naar de dekking die je nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet met hoge schadekosten te maken krijgen op het moment dat je op vakantie bent. Zo kan een allriskverzekering aantrekkelijk zijn als jij in een relatief nieuwe auto rijdt. 

Goedkoop tanken

Een andere bepalende factor in de prijs van jouw autovakantie: de brandstof. Je bespaart hier al gemakkelijk op door niet te tanken langs de snelweg, maar bijvoorbeeld bij een tankstation langs de kleinere wegen of in een stad. Check voor vertrek de benzineprijzen in de verschillende landen. Dit kan je ook helpen bij het plannen van de goedkoopste route. Zo weet je direct of het slim is om de tank nog even vol te gooien voordat je een grens oversteekt of dat je beter nog een paar kilometer wacht.

Check de bandenspanning

Voordat je op weg gaat, check je de bandenspanning. Veel mensen rijden te lang door met een lage bandenspanning. Dit zorgt niet alleen voor snellere slijtage, met in het ergste geval een lekke band als gevolg, maar ook voor een hoger brandstofgebruik. Je brengt de banden eenvoudig op spanning door langs een tankstation te rijden en daar je banden op te pompen. Het valt aan te raden om altijd een paar munten bij de hand te hebben, want vaak moet er muntgeld in het apparaat.