Test je kennis over planten voor in je tuin

Ben je gek op tuinen, planten, bomen en bloemen? Dan wil je vast testen hoeveel je over laurieren en taxus hagen weet. Op deze pagina kom je erachter welke soorten er allemaal bestaan en welke voordelen er aan dit soort planten zitten. Weet je toevallig ook welk type planten het minste onderhoud nodig hebben? Dit kun je aan het einde van deze pagina bekijken. Een mooie tuin zorgt ervoor dat je gedurende elk seizoen van je buitenruimte kunt genieten. De natuur brengt je tot rust, draagt bij aan de flora en fauna in de rest van je woonplaats en zorgt er ook nog eens voor dat de lucht gezuiverd wordt.

Taxus Plant

Wat weet jij over de Portugese laurier?

De allermooiste lauriersoort is de Portugese laurier. Deze plant ziet er geweldig uit en heeft een klein, donkergroen blad. Als je deze laurier met soortgenoten vergelijkt, kom je er al snel achter dat de dichtheid een stuk hoger is dan bij de rest. Dit zorgt ervoor dat je de Portugese laurier perfect als haag kunt gebruiken. Door de hoge dichtheid is er moeilijk doorheen te kijken en voorzie jij je tuin van meer privacy. Daarnaast is deze laurier heel makkelijk te onderhouden. Je hoeft maar één keer per jaar te snoeien om de haag mooi te houden.

Welke soorten taxussen bestaan er allemaal?

Wanneer je een mooie groene haag in je tuin wil planten, kun je het beste voor de taxus kiezen. Een taxus wordt vaak in Azië en Europa gekweekt en is een prachtig mooie groenblijvende haagplant, waar je het hele jaar van kunt genieten. Er zijn veel verschillende soorten van de taxus te vinden. Weet jij welke soorten er allemaal bestaan? Hieronder worden een aantal van de soorten alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Taxus baccata
  • Taxus media Farmen
  • Taxus media Summergold
  • Taxus media Hillii
  • Taxus media Groenland

Het belangrijkste voordeel aan de taxus is dat je ze heel makkelijk terug kunt snoeien. Dit kun je gewoon twee keer per jaar met een simpele heggenschaar doen. Hoe beter je de haag terugsnoeit in de winter, hoe mooier en voller de haag in de opvolgende lente en zomer zal zijn. Een taxus is een duurzame keuze aangezien deze haag jarenlang meegaat. Je kunt zelfs uit exemplaren met of zonder bessen kiezen. Houd er rekening mee dat de takjes en bessen giftig zijn voor dieren. De haag ziet er op elke gewenste hoogte mooi uit, dus je kunt er een hele muur of een kleine haag van maken. Je bepaalt zelf hoe hoog je de haag wil hebben.

Welke planten hebben het minste onderhoud nodig?

Wil je graag een gezellige tuin hebben, maar kies je liever voor onderhoudsarme planten? Dan is er gelukkig voldoende keuze. Hoe leuk is het om toch van planten en bloemen te genieten, terwijl je er weinig tijd en geld aan kwijt bent? Een hele goede onderhoudsarme plant is de zonnehoed. Deze plant kun je in verschillende kleurvariaties kopen en doet het zelfs goed als de volle zon erop staat. De vrouwenmantel doet het ook erg goed in een onderhoudsarme tuin. Deze plant kan in de volle zon, maar ook in de schaduw volledig z’n eigen ding doen. Een naaldvaren blijft in de winter groen, waardoor je in de winter ook wat leven en kleur in de tuin behoudt.

Heb je planten nodig die in de schaduw staan? Dan is de hosta of het vergeet-me-nietje een hele goede optie. Een plant die laat bloeit, is leliegras. Het leuke hieraan is dat je iets ziet bloeien op het moment dat andere planten al uitgebloeid zijn.