Geld besparen op energie in de lente

In het voorjaar komt de natuur weer tot leven. De verwarming hoeft niet meer de hele dag aan en je brengt weer meer tijd buiten door. Geniet van het lentezonnetje en gebruik deze frisse energie om overzicht te creëren in de financiën. Met deze tips kan je geld besparen op energiekosten in de lente, waardoor je meer overhoudt voor leuke aankopen.

Warmte van de zon

De zon gaat steeds vaker schijnen tijdens de lente. Doe de gordijnen en luxaflex open en verwelkom de zon in je huis. Zo komt er extra licht en warmte binnen, wat al snel een paar graden scheelt. Als je thuiswerkt is het ook erg prettig wanneer er veel natuurlijk licht naar binnenvalt. Doordat het iedere dag wat langer licht blijft, hoeven de lampen pas later aan. Maak ook een momentje vrij voor energieleveranciers vergelijken. Als je over kunt stappen profiteer je namelijk vaak van goede welkomstaanbiedingen. Vaak loont het de moeite om jaarlijks te vergelijken en direct over te stappen als je een goede deal tegen het lijf loopt.

Droog de was buiten

De wasdroger verbruikt flink wat energie. Nu de zon schijnt kun je jouw was net zo goed buiten laten drogen aan een droogmolen of droogrek. Je was is in een mum van tijd droog en bovendien ruikt de was lekker fris wanneer je deze buiten te drogen hebt gehangen. Ook als je geen droger hebt en je was te drogen hangt in het trapgat is het prettiger om dit buiten te doen, met als win dat het vocht niet in je woning blijft hangen. Ben jij toe aan nieuwe kleding? Neem dan eens een kijkje bij deze prijsvragen waarbij je kleding kunt winnen.

Frisse lucht in huis

Zet de ramen en deuren wagenwijd open om je huis lekker te ventileren. In de wintermaanden zet je waarschijnlijk de ramen slechts op een kiertje om wat frisse lucht binnen te laten. In de lente is het buiten aangenaam en kan je de ramen en deuren iedere dag open gooien. Er zitten diverse voordelen aan het ventileren van je woning. Zo voorkom je hiermee onder andere vochtproblemen en een vochtig huis is maar moeilijk op te warmen. Je kan dus energie besparen door je huis regelmatig te ventileren. Ook zorgt de frisse lucht ervoor dat je je goed kunt concentreren en ’s avonds snel in slaap valt.

Meer rendement uit duurzame oplossingen

Er zijn een aantal klussen die je als woningeigenaar het best uitvoert in het voorjaar. Zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers: ze besparen je allemaal geld op het moment dat de zon schijnt. Als jij van plan bent om zonnepanelen te laten leggen of een warmtepomp of zonneboiler te plaatsen, is het verstandig om dit in de winter of lente te laten doen. Zo maak je direct optimaal gebruik van het aantal zonneuren in de lente en zomer en heb je jouw investering sneller terugverdiend.